gambar aku kat fb

Friday, 9 September 2011

cara letak lagu banyak2 kat blog

oke.. today mish ayen't nak kongsi siket cam ner nak letak lagu banyk2 kat blog.. cam kat blog mish ayen't ni.. kieyh skunk let's start our lesson.. =D

PERINGATAN !! KORANG BACA DULU BARU BUAT.. =>

1. mula2 korang kena download lagu kesukaan korang banyak mane pown x pew.. then korang upload kt  sini.. before korang upload korang kena sign up dulu..




2. lepas korang siap sign up smua.. korang pegi kat my music then upload lagu korang kat situ.. lepas siap upload korang right-click then click kat link..


3. lepas korang klik kat link tu.. korang copy.. direct link (streaming).  before korang copy link tu.. korang copy code yang kat bawah ni :  
    
<a href="link lagu anda1" style="display:none;">Song_1_Title</a>
<a href="link lagu anda 2" style="display:none;">Song_2_Title</a>

4. kemudian korang pegi dekat blog korang.. korang klik kat design > add a gadget > HTML/javaScript.. then korang paste la kt situ.. tajuk korang x payah letak.. just paste the code.. then save la...

5. kat code tu kan ad tulisan merah.. korang ganti tulisan tu dengan link lagu korang tadi.. tulisan yang warna biru tu plak korang ganti ngan title lagu korang..

6. da tu korang klik kat sini pulak bila dah open page tu.. korang klik kat blogger.. then page tu akan change jadi cam ni..


7. then korang ikowt step kat situ plak.. before korang copy code kat page tu.. korang customize dulu korang punya music box..


8. siap.. huh.. penatnya nak buat tutorial ni.. hehehe.. pening x korang?? kalo pening t bagi tau mish ayen't.. t mish ayen't tolong erh...
...jeng3x terima kasih sudi membaca.. Sudah baca tolong follow ea...

0 comments:

Post a Comment