gambar aku kat fb

Wednesday, 7 September 2011

Cara mudah untuk tukar layout kat blog korang.. =D

Look here.. hari ni mish ayen't nak kongsi sikit cara nak tukar template atau layout kat blog korang.. actually tak susah pown.. senang jea.. korang tak payah susah2 nak cari "body" la ap la an.. senang jea ni.. mish ayen't nak kongsi..

1. korang kena carik template or layout yang korang nak..
( kalau tak de layout lagi.. korang boleh carik kat link ni )
~ cari kat sini ~

2. korang pegi kat link tu.. then korang pilih la mana satu layout yang korang nak.. kat situ korang boleh pilih korang nak 2 column or 3 colomn.. macam blog mish ayen't ad 3 column..

3. lepas korang da pilih layout yang korang nak.. korang klik la kat layout yang korang nak tu.. then capy code yang diberi..

4. back to your blog.. then klik kat desingn

5. then korang pegi kat edit HTML.. korang klik kat situ..

6. after that korang highlight semua code yang ada.. korang delete.. paste code yang baru..

7. lepas tu.. korang jangan lupa untuk save pulak..

8. siap !!

korang klik kat gmbar tu kalau gambar tu kecik sangat..
...jeng3x terima kasih sudi membaca.. Sudah baca tolong follow ea...

1 comments:

mish ayen't said...

cam ner?? dapat x bantu korang?? senang je kan??

Post a Comment